بازدید امروز : 262
بازدید دیروز : 159
به نام خدا
آیا می شود سبک زندگی ما در ایران اسلامی با چنین مردم آگاه و زمان شناس در مسایل سیاسی ؛ چنان رشد کند که آرزوی پیامبر اسلام (ص) وائمه ی معصومین (ع) را برآورده نموده والگوی تمام عیار مسلمان وبلکه مؤمن واقعی شویم
شرط تحقق این هدف ایده آل ، شناخت سبک وروش زندگی معصومین علیهم صلوات الله وصلوات المصلین است :
مباحث وتفسیرهایی در میان برخی متأخرین ومعاصرین ما وبه نحوی در میان متقدمین پیدا شده و هر دوی اینها آنچنان به حقیقت ضربه زدهاند که خدا میداند . اما آنچه که در میان روشنفکر مآبها طرح شده و خیلی هم روی آن تکیه میشود ،و از نظریه های رایج متفکران وسیاستمداران غرب همچون نیکولو ماکیاولی گرفته شده اینکه : الغایات تبرّر المبادی یعنی هدف وسیله را مباح وتوجیه میکند . پس کوشش کن هدفت مقدس باشد . برای هدف مقدست از هر وسیله وابزاری ولو نامقدس ؛ میتوانی استفاده کنی.
و آنچه که
در میان بعضی از متقدمین ما تا حدی معمول شده ؛ یک حدیثی نقل میکنند که شیخ اعظم انصاری رضوان الله علیه هم آن را در " مکاسب محرمه " نقل کرده است مبنی براین که اگر اهل بدعت را دیدید یعنی اگر افرادی را دیدید که در دین بدعت ایجاد میکنند « فباهتوهم » . قبل از پرداختن به حدیث و ارزیابی آن، مقدمتا به نکات ومباحثی می پردازیم:
بدعت چیست ؟
" ادخال ما لیس فی الدین فی الدین " یعنی چیزی که در دین نیست راجعل کرده ودر دین وارد کنند این را بدعت میگویند ، یعنی کسی بیاید چیزی را که جزء دین نیست به نام دین وارد دین کند به طوری که مردم خیال کنند این جزء دین است . عکسش هم هست : چیزی را که جزء دین هست کاری کند که مردم خیال کنند این جزء دین نیست . هر دو صورتش بدعت است .
تفاوت نوآوری با بدعت چیست؟
نوآوری در غیر امر دین عیبی ندارد . کسی در شعر میخواهد نوآور باشد ، کسی در هنر میخواهد نوآور باشد ، یک کسی در فلسفه میخواهد نوآور باشد . این مانعی ندارد ولی در دین ، نوآوری معنی ندارد چون آورنده ی دین ، ما نیستیم . حتی امام هم آورنده ی دین نیست . امام وصی پیغمبر و خزانه ی علم اوست . آنچه که پیغمبر گفته است او بیان میکند . پیغمبرهم آورنده ی دین نیست . خدا به وسیله ملک و گاهی بدون واسطه ی ملک ، دین را به پیغمبر وحی میکند و پیغمبر به مردم ابلاغ میکند و همهاش را یکجا برای امام بیان میکند . پس در دین ، نوآوری غلط است ، بدعت است و حرام .
تفاوت استنباط واجتهاد با بدعت چیست؟
ادامه دارد
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
آوای آشنا
بایگانی
اشتراک